PREGUNTES FREQÜENTS

01.

A partir de quina edat s'hi pot jugar?

Al ser un joc col·laboratiu en què tothom juga, la suma de tots és molt important. En el cas dels infants és recomanable que tinguin més de 8-9 anys i que ho facin acompanyats d’un adult.

02.

Quantes persones hi poden jugar?

Recomanem entre 2 i 4 persones per joc.

03.

Quant dura el joc?

Dependrà molt de si teniu experiència en jocs d’Escape, de les ganes i, sobretot, de la col·laboració entre vosaltres, però el més habitual és que un joc duri entre 50 minuts i una hora i mitja. Cal dir que cada joc és diferent i que, per tant, la durada del joc pot variar del d’una parròquia al d’una altra.

04.

De quant temps disposem per solucionar els set jocs d'enigmes?

No hi ha un temps màxim per acabar els jocs ni una data límit per jugar-hi. No obstant, hi ha 200 unitats del jocs final, disponibles només per a les 200 primeres persones que ho aconsegueixin.

05.

Quan s'hi ha de jugar?

Els jocs estan pensats per poder-hi jugar durant tot l’any: poden ser una bona manera d’acabar una jornada d’esquí, una experiència durant les vacances d’estiu o quelcom per fer durant un cap de setmana romàntic amb la parella.

06.

És necessari estar in situ a la parròquia de cada joc?

Sí, és indispensable, ja que el joc està basat en l’indret concret i cal interaccionar amb elements de cada lloc; un rètol, una senyal, un edifici, una font. Tot compta!

07.

Es necessita quelcom especial per jugar? Requereix esforç físic?

Cada caixa conté tot el que és imprescindible per jugar, per tant, no cal portar res més. Només us caldran motivació i habilitats d'investigació per jugar-hi. No són jocs que cansin, tot i que cal caminar i algunes parròquies tenen un cert pendent, però tots es poden fer sense necessitat d’estar en forma. Recomanem portar calçat adequat.

08.

Tenen alguna cosa a veure un joc amb l’altre?

Quant al funcionament dels jocs, trobareu certes semblances entre ells, que us permetran resoldre els enigmes cada cop amb més agilitat, però cada joc s’inspira en una història totalment diferent que té a veure amb l’indret on s'ubica cada parròquia.

09.

I si no ens en sortim o ens quedem encallats?

Dins de cada caixa hi trobareu un full amb ajuda, perquè, en cas que us encalleu, pugueu seguir avançant. No obstant, la solució final caldrà que la trobeu vosaltres sols. Veureu que amb esforç i determinació us en sortireu. Recordeu sempre que quatre ulls hi veuen més que dos, comuniqueu-vos molt entre vosaltres i penseu que a vegades les coses no són el que semblen.

10.

Podem compartir la solució amb altra gent?

No, mai! De la mateixa manera que no s'ha d'explicar com acaba una pel·lícula, tampoc s'ha de compartir la solució del joc.

11.

Com sabrem que la solució és correcta?

Un cop cregueu haver resolt un joc haureu d'anar a la oficina de turisme d'aquella parròquia i allà comprovaran si la solució és correcta. En cas que sigui així, us timbraran el passaport amb el segell de la seva parròquia.

12.

Es pot repetir el joc?

Un cop resolt i finalitzat un joc, no té massa sentit repetir-lo. Guardeu l’energia pel joc següent.

13.

Hi ha alguna parròquia que tingui més d’un joc?

En el cas de la parròquia d’Encamp, es pot escollir si es vol jugar al joc d’Encamp o al del Pas de la Casa, però només hi ha un únic segell per tots dos.

14.

Hi ha algun ordre establert per jugar als set jocs?

No. Podeu començar per la parròquia que vulgueu, només cal que aconseguiu primer el bo bescambiable corresponent.

15.

Què és un bo bescanviable i on es pot trobar?

Els bons bescanviables s’aconsegueixen de forma totalment gratuïta, a canvi d'un import mínim de compra en establiments concrets de les parròquies (consulta l'apartat del web "On aconseguir els bons").

16.

Quan i on s'aconsegueix el passaport?

El passaport us el facilitaran en qualsevol de les oficines de turisme d’Andorra quan bescanvieu el primer bo. Només es necessita un passaport per a tots els jocs, que us servirà per timbrar-hi els segells de les set parròquies. Cal que el guardeu bé fins el final.

17.

Com aconseguirem l’Escape Final?

Quan hagueu aconseguit que cada oficina de turisme us timbri el passaport amb el segell de la seva parròquia i, per tant, tingueu ja els set segells, podreu obtenir el joc de l’Escape Final. Per poder endur-vos-el a casa us caldrà una mica de paciència i esforç, però en contrapartida gaudireu de moltes hores de diversió.